Ko omenimo znamko Durex, ljudje mnogokrat pomislijo na kondome. Pa vendar je blagovna znamka mnogo več kot to. Če se poslužujete varnega seksa, potem zagotovo veste, da obstaja še mnogo drugih artiklov, kot so samo kondomi. Durex je ena izmed najbolj priljubljenih blagovnih znamk za spolno zdravje na svetu, ki slovi po proizvodnji kondomov že več kot 80 let. Toda, kaj točno tej konkretni znamki prinaša elitno priznanje, da je še vedno številka 1? 

V 80. letih prejšnjega stoletja so kondomi Durex začeli prodajati v javnih prostorih (supermarket, pubi,…) zaradi nedavnega strahu pred AIDS-om. To desetletje je pokazalo povišanje prodaje, oster razvoj trženja s prvo oglaševalsko akcijo Durex leta 1982 ter prvo oglaševanje kondomov na televiziji (1987). V začetku 21. stoletja je Durex predstavil www.Durex.com v več kot 30 državah. Ta spletna mesta vsebujejo lokalizirane strani, zlasti uporabo lokalnega jezika. Ponuja spolne informacije, omogoča zaslišanje strokovnjakov, podrobnosti o kondomih Durex in sponzorirane dogodke.

V začetku 20. stoletja je podjetje London Rubber Company prodajalo uvožene kondome in dodatke za brivnice. Do leta 1929 so registrirali blagovno znamko Durex in začeli s proizvodnjo kondomov iz lateksa, s čimer so lansirali svoj prvi navlaženi kondom in postali prva blagovna znamka kondomov, ki je elektronsko preizkusila svoje izdelke za nadzor kakovosti in dodatno varnost. Od ustvarjanja prvega anatomsko oblikovanega kondoma do odpiranja oglaševanja v številnih državah, je bila v petdesetih letih Durex prva znamka kondomov, ki je kot standard sprejela svetovni pečat kakovosti. Od aromatiziranih kondomov do rebrastih modelov je Durex svojo ponudbo razširil na maziva, gele in seksualne igrače.

Testiranje in izdelava

Glavni privlačnosti znamke Durex kot blagovne znamke sta zagotovo odkritost in pozornost pri testiranju z namenom, da se zagotovi kar se da najvišjo stopnjo kakovosti in varnosti kondoma. Vsi artikli so narejeni iz najkakovostnejših surovin in se preizkušajo z vzorci iz vsake serije. Napihnjeni so z zrakom, da se preveri njihova moč. 

Trg kondomov ima glavni cilj za preprečevanje spolno prenosljivih bolezni. Po raziskavi Durex Sex Survey je kondom v svetovnem merilu najbolj priljubljena oblika kontracepcije (uporablja jo 41% ljudi).

Odzivnost na spolne trende

Drug dejavnik, ki dodaja privlačnost Durexa, je dejstvo, da poslušajo svoje stranke in se odzivajo tudi na trenutno spolno vedenje. Iz vseh zbranih podatkov, so lahko naredili spremembe in izdelali kondome, ki so varni in udobni za uporabo, pri tem pa je seks še vedno varen in užitek zagotovljen. Znamka Durex je med drugim tudi najpogosteje zaščiteno ime za vrsto kondomov, ki jih izdeluje britanska multinacionalka SSL International.

Durex kondomi predstavljajo približno četrtino svetovnega trga, ki na leto proizvede približno milijardo enot v 17 tovarnah po vsem svetu. Paleta Durex vključuje devet sort kondomov iz lateksa in Avanti kondom, prvi moški kondom iz poliuretana. Poliuretanski kondomi ne trpijo zaradi "lateksne gnilobe" in so primerni za uporabnike, ki imajo alergijsko reakcijo na lateks, vendar verjetno ne bodo preprečili spolno prenosljivih bolezni.

Kot že omenjeno, pa pod znamko Durex ne boste našli zgolj kondomov, temveč tudi ekercijske obročke, masažne gele, stimulacijski gel, vibratorje ter vodne lubrikante. V kolikor si želite v spalnico vrniti tiste vroče večere, potem ste na pravem mestu. Za vas smo pripravili kratek pregled tistih najbolj popularnih izdelkov.

  • Užitek z Durex-ovim obročkom, ki je zasnovan z namenom ohranjanja čvrstejše erekcije in s tem povečanja užitka za oba. Preprosto ga namestite na dno penisa, saj s tem zagotovite  udobno prileganje. Ker je izdredno raztegljiv, ga lahko uporabljate s kondomom ali brez.
  • Durex Play 2in1 masaža Aloe Vera je izvrstno mazilo brez vonja, ki jo lahko uporabljate po vsem telesu. Poleg Aloe Vere, sta vam na voljo tudi Sensual z izvlečkom dišeče rože ylang-ylang in Stimulating s poživljajočo gvarano.
  • Durex Ultimate nevidni in ekstra tanki kondomi so za vse tiste, ki niso ravno veliki oboževalci kondomov. So najtanjši kondomi iz naravnega gumija iz lateksa, ki jih je razvil Durex, zasnovan za povečanje občutljivosti, hkrati pa zagotavlja visoko raven varnosti in zaščite.
  • Durex Play Saucy Jagode Lube za vse, ki si želite popestriti spolno življenje z aromatiziranim mazilom. Izbiraš lahko med Aloe Vero, Sensitivom, Strawberry, Tingle ali Warming.

Tipičen profil so osebe od 16 do 24 let, ki se radi družijo s prijatelji, ker se maksimalno zabavajo in se smejijo. Pogosto hodijo na posebne dogodke, kjer najdejo trendovsko komercialno glasbo ali izvirne manifestacije (Spring Break, Extreme igre…). Podoba o njih je zelo dragocena in želijo narediti vtis, ko se lepo zabavajo.

Je torej Durex res kondom številka 1? No, s toliko različnimi znamkami kondomov na trgu je težko reči. To je odvisno tudi od tega, koga vprašate, v katerem delu sveta se nahajate. V spletni trgovini Privateplaytime.si lahko izbirate med široko ponudbo raznih vrst in oblik kondomov, masažnih in stimulacijskih gelov. Ne spreglejte pa niti erekcijskih obročkov, vibratorjev in lubrikantov na vodni osnovi. 

Durex

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Nov komentar

Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo